вівторок, 12 березня 2013 р.

Ложка дьогтю

    Сьогодення це час інформаційних технологій, електронних грошей,  електронних покупок та оплати за послуги. Здавалось би все дуже зручно швидко  і класно та і тут є своя ложка дьогтю. Сьогодні я розповім  Вам як уникнути такої ж ложки як  получилась у мене. Якщо  Ви читаєте цю статтю відповідно Ви являєтесь користувачем інтернету за що в свою чергу потрібно оплачувати. Я як  користувач який обожнює сучасні технології і ненавидить чекати майже постійно оплачував послуги інтернету через усім відомі термінали 24 Non Stop і інші на зразок таких же. Оплатив  забрав чек  і задоволений  усім користуюсь інтернетом так пройшов час та одного ранку мене розбудив телефонний дзвінок в якому  було сказано цитую: "Доброго дня Юрій, Вас турбують з компанії вашого інтернет провайдера погасіть заборгованість інакше Вам буде припинено надання послуг інтернету", на що я звісно здивовано запитав, адже я все оплачував "Доброго дня, яка ще заборгованість я все сплачував у мене чеки є.." в дальнійшій нашій розмові мені повідомили що заборгованість добрих 1500 грн з часом виявилось що знайшшли ще 160 грн звідкись, в місяць  я сплачую по тарифу 110 грн. Но так як я маю чеки я з думкою що все вирішиться  поставив трубочку заздалегідь побажавши їм хорошого дня. Згодом взявши в руки чеки мене чекав неприємний сюрприз виявляється всі чеки з таких терміналів  вицвіли і в моїх руках були лише білі шматки  тоненького паперу. Звернувшись до компанії  провайдера (будучи у них на місці) я дзвонив на термінали де  поповняв рахунки (на сервіс компанії яка обслуговує ці термінали) в результаті мені відповіли що я ніколи не користувався їхніми послугами і  не сплачував  ніякі рахунки  лише один раз перевіряв рахунок і все.... Звісно  я старався якось підняти відомості та все було марним і я вимушений був оплатити заборгованість, На мою думку винна в цій ситуації компанія яка обслуговує  ці термінали так як в компанії провайдера були всі дані які сплачувались через банки і декілька  разів  оплачених з терміналів но дуже давніх....
     Мої висновки дуже прості: іноді краще потерпіти і зачекати в черзі в банку та сплатити там чим користуватись послугами компаній  які неможуть за деякий час підтвердити що ви користувались терміналами адже чек вицвів і у вас лиш шматочки паперу а електронної копії даних  немає.
   Від тепер я не  користуюсь терміналами взагалі і Вам раджу, остерігатись шахрайства.
 З повагою Ю.Бучковський

Для тих хто бажає TFCD (майже безкоштовно) зйомок

    У наші дні багато фотографів, зйомок, моделей, та  сотні тисяч фотографій в соц мережах. Різниця між ними в якості, стилю,  тип монтажу та ще море різних деталей. Фотограф людина доволі спонтанна іноді  лягаючи спати приходить класна ідея зйомки та під руками немає моделі  для її реалізації саме тому я створюю свого роду проект "Швидка модель".
   У цьому "проекті" ви можете прийняти участь у різноманітних фотосесіях з цікавими ідеями та просто цікавим досвідом і позитивно проведеним часом. Фотосесії проходять на  TFCD умовах зйомки. Для участі Вам необхідно закинути свої фото в цей альбом в соц мережі ВКОНТАКТЕ (ЗАКИДАТИ ФОТО СЮДИ) також в опис написати обов'язково:  імя, вік, місто, типи зйомок в яких могли б брати участь, чи є досвід у сфері зйомок. закидати можна до 3 - х фото (портретне, у весь ріст, в купальнику чи білизні). За будь якими питаннями чи пропозиціями звертайтесь до мене Юрій Бучковський.
 

середу, 6 березня 2013 р.

6 способів спортити фотосесію

   Доволі часто від людей можна почути нарікання  на зразок : "а у того фотографа мені не сподобалось  як він робить ....", "  було не комфортно з ним.....", "  мене незадовільнив результат зйомки" . Нащастя  саме я такого в свій адрес не чув та доволі часто зустрічав таке серед друзів та на сторінках соц мереж. Задумуючись над цим питанням  я  зрозумів що  ці люди категорично не праві так як перш за все повинні постаратись на фотосесіях також і вони. Памятайте просту річ яким би фотограф  професіоналом не був та якщо ви робите все щоб спортити фотосесію то результат  буде не з найкращих.  Блукаючи сторінками інтернету я натрапив на  класний список  в якому  6 пунктів як зіпсувати фотосесію.  Автор  цих пунктів не я та я повністю з ними погоджуюсь і тому вирішив з Вами поділитись з надією що Ви приймете це до уваги. п.с. прошу вибачення що на російській мові автор російськомовний.

отже 6 способів спортити фотосесію

1. берите с собой своих друзей
И не важно, что фотографу нужно установить с вами эмоциональный контакт, главное что вам комфортно со своим другом и вы можете отгородится от фотографа обсуждая последние новости. Ведь фотосессия, это единственное место где можно спокойно поговорить!

2. капризничайте
Постоянно капризничайте, на непонятные творческие идеи фотографа смотрите с недоумением и протяжно так говорите: "Не хочууу.." а когда фотограф вам будет показывать кадры с камеры - грустно вздыхайте, но не объясняйте что именно в фотографиях не так. Чем более туманно вы будете говорить, тем больше шансов, что ничего не получится, а мы к этому и стремимся!

3. берите инициативу в свои руки
Каждый раз, когда фотограф говорит, какую принять позу, смело перехватывайте инициативу на себя и становитесь как вам нравится! Вам ведь виднее!?

4. не доверяйте фотографу
Подозрительно смотрите на него и переодически спрашивайте что-то типа: "А вы действительно такое раньше снимали? А у нас получится?" или ещё лучше сработает: "А вот у другого фотографа была такая штука на камере и он говорил, что только так можно добится художественной фотографии, а всё остальное ацтой!" чем чаще вы будете вспоминать как с вами работал другой фотограф, тем лучше. Главное указывать на явное приимущество предыдущего фотографа!

5. спешите куда-нибудь
Нет ничего лучше, чем заказать съемку за час до поезда! Подумайте, что может быть прекрасней, чем постоянно посматривать на часы стиснув зубы и спрашивая: "А долго ещё?". Будет прекрасно если вам ещё кто-то будет постоянно звонить! Вы только представьте! Ведь почти на всех кадрах вы будете с телефоном у уха! Вот так бизнес портрет!

6. требуйте скидок
По окончании съемки скажите, что вообще это дорого и вы бы хотели скидку -20% на такси. Самое главное обсуждать этот вопрос не до съемок,а после. Расставайтесь с деньгами с трудом, пусть фотограф видит, что он этого не заслужил, но так уж и быть.. Хотя вот сосед Василий снимает не хуже на фоне ковра, и всего-то за 50грн. И камера у него не хуже! Тоже.. большая....